ÜLKEMiZ ADINA MUTLUYUZ, TÜRK SANAYiSi ADINA MUTLUYUZ, ELİMKO ADINA MUTLUYUZ.
08 HAZ 2011

ÜLKEMiZ ADINA MUTLUYUZ, TÜRK SANAYiSi ADINA MUTLUYUZ, ELİMKO ADINA MUTLUYUZ.

ARTIK ÜRÜN GELİŞTİRME CİDDİ BİR ŞEKİLDE TEŞVİK EDİLİYOR!

Yıllardır birçok kuruluş ürün geliştirir. Bu süreçte geliştirilen ürünlerde sanayi kuruluşları birbirlerini takdir eder, alkışlar motive eder. Ancak son yıllarda TÜBiTAK, TÜSiAD, KALDER, TTGV, TESiD ve Sanayi Odaları gibi otoriteler bunu resmi bir hale getirdiler. Yarışma kurallarını önce anons ediyorlar, ciddi bir süreçten geçiriyorlar, değerlendiriyorlar ve başarılı firmaları seçiyorlar. Bu şekilde yeni ürün geliştirmeyi teşvik ediyorlar, firmaları motive ediyorlar. Ülkemizin bu yaklaşıma ciddi boyutta ihtiyacı vardı. Bu boşluk dolduruldu diye düşünüyoruz. Bu yarışmalara bile katılmak çok önemli. Şüphesiz bir takım firmalar ödüllendirilirler bir kısmı o yıl ödül alamayabilirler. Ama her yıl bu yarışmalara katılmayı amaç edinen firmalar, çalışanları arasında hedef oluşturacak, bir heyecan ve motivasyon artımı oluşturacak. Bu da yeni buluşları, yeni ürünleri, teknolojik gelişmeleri teşvik edecek. Elimko birkaç yıldır keyifli bir ortam içinde buldu kendini. Kurulduğu yıllardan beri ürün yelpazesini devamlı geliştiren, yeni ürünler, yeni fikirler ortaya koyan firmamız bu çalışmalarını somut olarak ödüllendirilmesinden gurur duymaktadır.
İki yıl önce TÜBiTAK-TTGV-TÜSiAD’ın Teknoloji Başarı Ödülüne başvuran Elimko Mikroişlemci Donanımlı FK-100 Fırın Kontrol Cihazı ile Arçelik, Beko, Şişecam gibi güzide kuruluşları ile birlikte finale kaldı ve ödüllendirildi. Özellikle unlu gıdalar sektörüne hizmet veren bu cihaz, yurt dışı pazarlarda etkin olan firmalarımızın güvenle kullandığı bir cihaz oldu. Ayrıca aynı cihazla Almanya IBA’98 fuarında da çok çeşitli yurtdışı firmaların ilgi odağı olmayı başardı. Elimko’ya yurtdışı pazar kapısını açtı. 

Elimko Mikroişlemci Donanımlı FK-100
Fırın Kontrol Cihazı
1999 TÜBİTAK-TTGV-TÜSİAD Teknoloji Başarı Şilti Ödülümüz Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Malik AVİRAL tarafından alındı

 

Aynı yıl TESİD Türkiye Elektronik Sanayicileri Derneğinin düzenlediği “Elektronikte Yenilikçilik-Yaratıcılık” yarışmasında E-680 Serisi Mikroişlemci Donanımlı Alarm Bilgisayar ile finalist oldu ve bir şilt ile ödüllendirildi. Bugün birçok güzide kuruluşlarımızda önemli işler gören bu cihaz ergonomik yapısı teknolojik içerdiği yeniliklerle ürün yelpazesinde yer almaktadır.

Elimko 680 Mikroişlemci
Donanımlı Alarm Bilgisayarı
1999 TESİD Elektronikte Yenilikçilik-Yaratıcılık Ödülümüz TÜYAP Sergi Salonunda yapılan ödül töreninde Elimko’nun şilti Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Malik AVİRAL tarafından alındı

 

Bu kez Ankara Sanayi Odası, Ankara’lı Sanayicilerimizi ÜRÜN GELİŞTİRME başarılarını takdirle karşıladı. Cumhurbaşkanlığı köşkünde düzenlenen bir törenle en başarılı 6 firmaya ÜRÜN GELİŞTİRME Başarı Ödülünü verdi. Bu törende Elimko, Ereğli Demir Çelik, Aselsan gibi büyük kuruluşlarla birlikte ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı Sn. Süleyman Demirel’den aldı. 

Ankara Sanayi Odası
ÜRÜN GELİŞTİRME ÖDÜLÜ
Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Malik AVİRAL
“ÜRÜN GELİŞTİRME ÖDÜLÜ” nü dönemin
Cumhurbaşkanı Sn. SÜLEYMAN DEMİREL’ den aldı

 

Bu ödüller şüphesiz firmamızı son derece motive etmektedir.Bu heyecanla bir yıl sonraki yarışmalara hazırlanan firmamız en son olarak TESİD Türkiye Elektronik Sanayiciler Derneğini “Elektronikte Yenilikçilik -Yaratıcılık” yarışmasında “Fikrin Ürüne Dönüştürme Süreci” ödülünü TDB-100 ve Dozaj Bant Kantarı ile aldı. 

ELİMKO DOZAJ BANDI ve ELEKTRONiK ÜNİTESİ TESİD “Yenilikçilik ve Yaratıcılık Fikrin Ürüne Dönüştürme Süreci 2000” ödülü 13 Aralık 2000’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Hasan AKDUMAN TESİD ödülünü aldı

 

Katı malzemelerin debisini ölçen, dozajlama, harmanlama tesislerinde kullanılan TDB-100 Dozaj Bantları ülkemizde özellikle Çimento fabrikaları, Demir-Çelik kuruluşları, Gübre Sanayiinde güvenle kullanılmaktadır. Gerek elektronik cihaz boyutunda gerekse elektro mekanik boyutunda birçok yeniliği içeren ve Elimko’ya özgü teknoloji ayrıcalıkları olan bu ürünümüzün böyle önemli bir ödülle takdir edilmesi, kendini kanıtlaması bir onur kaynağı olmuştur.Bu ödüller yıllar boyu devam etmelidir. Aslında ödüller sadece Elimko’nun değildir. Elimko’yu destekleyen, Elimko’ya cesaret veren Elimko’yu yüreklendiren tüm sanayi kuruluşlarında çalışan teknik kadrolarındır. Onlar bize desteklerini sundukları sürece onlarla birlikte daha nice ödüllere koşacağımızı bilmenizi arzu ediyoruz. Ve Elimko’nun başarılarını ülkemizin başarıları olarak değerlendiriyoruz.