OMV SAMSUN ELEKTRİK SANTRALI, BEAMEX MCS200 KALİBRASYON MASALARINI SEÇTİ…

OMV Samsun Elektrik A.Ş’nin, 2010 yılında Samsun’un Terme İlçesi’nde inşasına başladığı “OMV Samsun Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali” 2013 yılından itibaren Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 3’lük kısmını karşılamaya başlamış ve Türkiye elektrik sektöründe yılda yaklaşık 6 TWh elektrik üretimi ile önemli bir pay almıştır.

600 milyon Euro’yu aşan bu yatırımda, Türkiye enerji piyasasında ulaşılabilecek en yüksek verimlilik seviyesine gelebilmek için en gelişmiş teknolojilerden yararlanılmıştır. OMV, yerel istihdam odaklı çevre bilinçli üretim ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye ekonomisine desteğini sürdürmeye devam etmektedir.

Son yıllarda, bir çok güzide kuruluşumuz, kalibrasyon konusunun önem kazanması nedeniyle portatif cihazlar alımı yerine komple kalibrasyon laboratuvarı kurmaktadırlar. Bu santralimizde de tüm santrale hizmet verecek olan kalibrasyon laboratuvarları Elimko tarafından, Elimko ve Beamex  ekipmanları ile kuruldu. 2 adet ful donanımlı Beamex MCS200 Modüler Kalibrasyon Masa Sisteminin yanısıra Beamex MC6 Çok fonksiyonlu Portatif kalibratör, CMX Profesyonel kalibrasyon yazılımı, Elimko E-PR 100 kağıtsız kayıt cihazı, E-RHT-10 Nem ve Sıcaklık transmitteri de bu kalibrasyon laboratuvarında kullanıldı.