ELİMKO,MEKANİK ÜRETİM HATLARINA, ÇOK ÇEŞİTLİ MAKİNALAR ALARAK, KALİTE ÇITASINI DAHA YUKARILARA ÇIKARDI…

Kurulduğu ilk yılardan itibaren, her zaman kendisini yenileyerek, teknolojide gelişmeleri takip ederek büyüyen Elimko, son yıllarda makina parkını son teknolojik makinalarla takviye etti.

4-22 mm delik çaplarında 1200 mm ye kadar yekpare, 10-50 mm çaplarında dolu malzemeden derin delik açabilen ve uç noktasında sadece +/- 0.7 mm sapma ile kaliteli termowell’ler üretmemizi sağlıyan TBT ML 250 model DERİN DELME MAKİNASI, Elimko’yu tüm dünyada termowell konusunda rekabet edecek hale getirdi. Bu konuda çalışan firmalar yurt dışı fuarlarda kalitemizi görerek takdir ettiklerini belirttiler. Özellikle Petro kimya, Rafineriler, Gübre Fabrikaları gibi büyük kuruluşlarda yaygın kullanılan termowell konusunda kalitemizle dikkat çekiyoruz. Ayrıca derin delik delme makinamızı, dolu malzemeden termokupl kılıfı yapmakta da kullanıyoruz. Bu da termokupllarımızın kullanım sürelerini uzattığı için, bir çok sanayi kuruluşunda tercih edilmemizi sağlıyor.

Sensörlerimizin üzerine takılan ya da yapıştırılan etiketler, pano imalatımız ve diğer bir çok yerde kullanılma imkanı olan metal, sentetik, ve seramik yüzeyler üzerine tek seferde 180X180mm ve 120X120 mm alana yazma kapasiesi olan, hareketli tablası ile 450X450 mm parçalara markalama, belli derinliklerde oyarak yazı yazma makinamız, özellikleri ile ülkemizde TEK…Aslında serigrafi sektöründe bir çok bu işi yapan firmalarımız bu tür makinalar kullanıyorlar, ancak makinanın kapasitesine göre, derinlik fazla olamayabiliyor. Tabii ki bu makinalar daha derin yazan makinalara göre ucuz fiyatlarda. Şu anda Elimko olarak kullandığımız makina derin yazabilme kapasitesi ve diğer bir çok özellikleri ile bize farklı bir yer oluşturuyor.

Yüzeysel yazılan yazılar, kısa süre içinde silinebiliyor. Makina, kaliteli plaka, etiket yazma yeteneği ile kısa süre  içinde müşterilerimizce fark edildi. Şu anda firmamız dışına da iş yapmaktayız. Bilginize sunulur…

Yine çok rahatlıkla ifade edebiliriz, ülkemizde, Doğu Avrupa da, Orta Doğu da “TEK” olduğumuzu düşündüğümüz 0.1-1.2 mm tel çapı(her bacak) kapasitede, dairesel alana nokta kaynağı yapabilen, yüksek ısı iletkenli metallere, erime sıcaklığı yüksek metallere, ince, küçük ve değerli tel ve parçalara mükemmel kaynak yapma olanağı sağlıyan Trumpf Tru Pulse 103  “Lazer Kaynak Makinamız” kaliteli üretim yapmamızda çok önemli rol oynuyor. Bu şekilde özellikle mineral izoleli termokupl ve mineral izoleli resistans termometre  üretimimizde hem zaman kazanmamıza, hem de benzer yöntemlerle bakıldığında çok da kaliteli bir üretim yapmamıza yardımcı oluyor.

 

Yüksek kapasiteli, çift taret, çift ayna, çift yönlü çalışabilen, her taret’te 16 istasyon, toplam 7 eksenli, Z ekseni boşta hızı olan 50m/dakika hızla çalışabilen, Mori Seiki NZ-2000, CNC tezgahımız, özellikleri ile mekanik imalat bölümümüzü çok güçlü kılmıştır. Daha önceleri bazılarını yurt dışından, bazılarını kaliteli üretim yapan iç pazardaki firmalardan temin ettiğimiz yan sanayi ürünlerini, çok daha kaliteli, daha kısa süre içinde üretebilmekteyiz.

Elimko’nun güvenirliliğine, kalitesine, dünya pazarlarındaki aldığı yere yakışan böyle bir yatırım yapmaktan çok mutluyuz.